Het intense en ontroerende verhaal van Mariken van Nieumeghen, het meisje ‘dat zeven jaar met de duivel leefde’, staat centraal in deze nieuwe productie van OPERA2DAY. We volgen haar op een reis door een duistere wereld, waarin ze onder meer een feeks van een tante, een verleidelijke duivel en een inquisitoire paus ontmoet. Ze eindigt geketend in een klooster, biddend om verlossing.

Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra van het Nationale Toneel speelt de rol van Mariken, als actrice tussen de zangers. Calliope Tsoupaki, wiens muziek de New York Times ‘dizzyingly beautiful’ noemde, schreef de partituur. Concept en regie zijn van artistiek leider van OPERA2DAY Serge van Veggel, die voor het libretto samenwerkte met dramaturg Karim Ameur (NT).

Uitvoerenden zijn Asko|Schönberg, toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek, het in middeleeuwse muziek gespecialiseerde Tetraktys Ensemble en Cappella Amsterdam. Zij staan onder muzikale leiding van dirigent Hernán Schvartzman.

Als solisten verder Harry van der Kamp (oom), Jill Feldman (tante), Julian Podger (duivel), Michael Chance (paus) en acteur Joop Keesmaat (verteller).


Concert

Tickets

Cappella Brochure 2017 2018

Have a look at our new brochure 2017-2018!

Click here

Receive news about Cappella Amsterdam