Cappella Amsterdam en de Akademie für Alte Musik Berlin zijn op 4 september 2013 te horen in het wereldvermaarde Teatro alla Scala in Milaan! La Scala geldt als een van de meest bijzondere operagebouwen van de wereld en kent een zeer rijke historie. Talloze opera’s zijn er in première gegaan en de grootste sterren hebben er furore gemaakt.

Daniel Reuss leidt beide gezelschappen in een programma dat het openingsconcert vormt van de zevende editie van het festival MITO SettembreMusica, dat plaatsvindt in de Noord-Italiaanse steden Milaan en Turijn. De Akademie für Alte Musik vertolkt de Symfonie nr.80 van Haydn, de ‘vader van dit genre’. Cappella Amsterdam vervolgt met het monumentale motet Warum ist das Licht gegeven dem Mühseligen? van Brahms. Brahms toont hierin zijn mateloze bewondering voor de polyfone structuren van Bach.

Centraal op het programma staat Mozarts grote Mis in c voor orkest, (dubbel)koor en vier solisten. In het Milanese Teatro Regio Ducale, voorloper van La Scala, boekte Mozart in 1770 zijn eerste grote operasucces: Mitridate, Re di Ponto ging er op Tweede Kerstdag in première, vanaf het clavecimbel geleid door de veertienjarige (!) Mozart. Ruim vijf jaar later viel dit gebouw na een carnavalsgala ten prooi aan de vlammen. Het huidige Teatro alla Scala werd gebouwd op de plaats waar de kerk Santa Maria alla Scala stond. Een prachtige locatie om deze imposante Mozart-mis tot klinken te brengen.

Joseph Haydn 1732-1809
Symfonie nr.80
Johannes Brahms 1833-1897 Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen?
Wolfgang Amadeus Mozart 1756-1791 Mis in c KV 427 ‘Grosse Messe’

Elisabeth Watts - sopraan | Stella Doufexis - mezzosopraan
Lothar Odinius - tenor | Andreas Wolf - bas-bariton

Akademie für Alte Musik Berlin en Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

 

 

 

 

 

Concert

Tickets

Cappella Brochure 2017 2018

Have a look at our new brochure 2017-2018!

Click here

Receive news about Cappella Amsterdam