Recensie van 'In memoriam Robert Heppener', Cappella Amsterdam en Asko | Schönberg o.l.v. Daniel Reuss'Svadebka! (De Dorpsbruiloft), Cappella AmsterdamTenso Dagen Amsterdam, Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

[...] Cappella Amsterdam bleek frisser, jeugdiger, beter in balans, en voor Daniel Reuss naar alle kanten kneedbaar. Daan Verlaan deed er zn voordeel mee in de verglijdende samenklanken, de sisgeluiden en het duivengekoer van zijn nieuwe stuk Haleine. Veelbelovend genoeg, al had Verlaan de pech dat Ton de Leeuw hem op de hielen kwam. Car nos vignes sont en fleur: Cappella Amsterdam liet het meesterwerk openbloeien met verliefde keel, en vulde het gaandeweg met kleurige zoem-, neus- en praatklanken.

Volkskrant, zaterdag 17 oktober 2009CD Sweelinck Psaumes français & Canciones Sacrae, Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

De atmosfeer die dirigent Daniel Reuss hier schept, is naar verhouding sereen en gedragen, wat niets afdoet aan de enorme variëteit aan kleuren, harmonische wendingen en subtiele woorduitbeeldingen van de composities, die reiken van bijna-miniaturen tot een groots Te Deum van ruim een kwartier.

Volkskrant, donderdag 17 december 2009Zaterdagmatinee I: Steffani Stabat Mater, Cappella Amsterdam & Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Andrea Marcon

[...] Zo opende sopraan Judith van Wanroij stralend en prachtig, waarna Cappella Amsterdam -wederom fantastisch zingend- het van haar overnam.

Trouw, maandag 11 januari 2010Advies Nederlands Fonds voor Podiumkunsten

Cappella Amsterdam is een kwalitief hoogwaardig kamerkoor dat een belangrijke positie inneemt binnen het Nederlandse podiumkunstenbestel. [...] [De commissie] is te spreken over de bevlogenheid van artistiek leider en dirigent Daniel Reuss, die is terug te vinden in de artistieke visie van het koor. Het grote aandeel Nederlands repertoire en de vele samenwerkingsprojecten met andere ensembles zijn inhoudeljk boeiend en van belang voor het landelijke en internationale muziekleven.

Advies Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+ 2009-2012
De stilte van de wereld voor Bach, Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

[...] Dit was zon concert waar je beslist bij geweest moet zijn. Bach te horen door zangers die snappen hoe je zijn werk moet zingen. En dat onder leiding van dirigent Daniel Reuss die de partituur zo in zijn kop heeft zitten dat hij geen boek meer nodig heeft.[...] Deze prachtige werken hoor je alleen niet zo vaak met zijn zessen op één concert, omdat ze voor veel uitvoerders te moeilijk zijn. NIet voor Cappella Amsterdam, dat ging er doorhheen met een gemak om als koorzanger jaloers op te worden. Alle woorden waren verstaanbaar, alle nootjes hoorbaar, en de partituur werd gebracht met een lichtvoetigheid die het stemmenweefsel doorzichtig hield. [...] Het koor durfde het aan om dit complexe werk aan het slot van het programma te zetten in plaats van veilig aan het begin, als alle energie nog aanwezig is. De slottekst ervan: Alles, was Odem hat, liet het publiek ademloos achter.

BN De Stem, maandag 08 februari 2010Cappella Brochure 2017 2018

Have a look at our new brochure 2017-2018!

Click here

Receive news about Cappella Amsterdam